Saláty, pomazánky
Drožďová pomazánka s tofu na topince
- droždí
- tofu
- cibule
- olivový olej
- sůl, pepř, česnek
- paprika čerstvá
- chléb
- čerstvá zelenina (rajčata,..)
- čerstvé bylinky (bazalka,..)
Chléb opečene nasucho v topinkovači, osolíme, očesnekujeme. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme droždí a necháme rozpustit. Přidáme papriku nakrájenou na drobné kousky, nastrouhané tofu, osolíme, opepříme a necháme restovat, až droždí ztratí svojí typickou chuť.
Podáváme na topince s čerstvou zeleninou a bylinkami
Cizrnový salát
na jednu porci:
- 50 g cizrna vařená, nebo z konzervy
- 25 g tofu
- 30 g cibule
- 5 g česnek
- 50 g rajčata
- 5 g olivy
- 3 g olivový olej
- čerstvé bylinky (oregano, rozmarýna, bazalka,...)
Vše pokrájíme, smícháme, zakápnele olejem a necháme si chutnat. Podáváme s celozrnnou bagetou.