Pohanka, jáhly, sója, kroupy, cizrna 2
Hrachovo-houbová směs se zelím
- hrách
- houby
- kysané zelí
- sůl
- česnek
- majoránka
- nové koření
- bobkový list
Hrách uvaříme s česnekem a majoránkou, osolíme. Kysané zelí necháme přejít varem s novým kořením a bobkovým listem. Nakrájenou cibuli osmažíme, přidáme houby a necháme podusit.
Vše smícháme a necháme si chutnat.
Jáhloto s houbami a zeleninou
- jáhly
- houby
- mrkev
- květák
- cuketa
- celer
- cibule
- sůl, pepř
- kmín
- kurkuma
- olej
- zeleninový vývar
Jáhly 2x propláchneme v horké vodě, aby se zbavily hořkosti.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a houby nakrájené na kostičky. Okořeníme a orestujeme. Přidáme jáhly a podlijeme zeleninovým vývarem. Rozmícháme a necháme pod pokličkou dusit, asi 15 min. Podle potřeby podlijeme.
Zapečená pohanka s dýní
- 250 - 300 g pohanky
- polovina muškátové dýně (nebo menší hokkaido dýně )
- 250 g tvrdého sýra
- červená paprika
- 1 - 2 chilli papričky
- česnek
- 3 vejce
- sůl
- olivový olej
- mražený hrášek
- různá semínka