Dezerty, zmrzliny, mlsání
Všechny recepty na RAW jídla najdete na nových stránkách - http://www.raw-dagmar.estranky.cz/
Kokosový dortík
Korpus:
- 100 g mandlí
- 33 g datlí
- 33 g sušených švestek
Náplň:
- 1 banán
- 1 jablko
- kokos dle potřeby
Mandle, datle a švestky rozmixujeme na soudržnou hmotu. Do formy dáme potravinářskou folii, upěchujeme těsto na korpus.
Na náplň rozmixujeme banán s jablkem a podle potřeby zahustíme kokosem.
Navršíme na těsto, ozdobíme kokosem a goji.
Necháme na mrazáku ztuhnout.
Kokosovo-meruňkový koláč
Těsto:
- jáhlový základ umletý na mlýnku na mák
- mandle
- datle
- agáve sirup, nebo med
- rozinky
- jablko
- nepražené kakao
Náplň:
- meruňky
- agáve sirup (med)
- kokos
Černo-černý koláč
1.vrstva
- černý sezam
- sušené švestky bez pecky
2. vrstva
- mák
- med nebo agáve sirup
- jablka
- šťáva z 1/2 citronu
- pohankový základ na zahuštění
Dekorace
- jablka
- citronová šťáva
1. Vrstva:
Sezamová semínka přes noc namočíme do vody, druhý den usušíme. Sezamový základ a švestky rozmixujeme. Těsto natlačíme na dno formy.
2. vrstva:
Mák umeleme, nebo rozmixujeme. Přidáme agáve sirup, nebo med. Přidáme jablka a šťávu z citronu, vše mixujeme najemno. Podle potřeby zahustíme pohankovým základem. Směs v rovnoměrné vrstvě naneseme na základ.
Dekorace:
Jablka nakrájíme na jemné plátky, namočíme do citronové šťávy a pokryjeme makovou vrstvu.
Jáhlové kuličky
- jáhlový základ umletý na mlýnku na mák
- mandle
- datle
- agáve sirup, nebo med
- rozinky
- jablko
- nepražené kakao
- kokos a kakao na obalení