Maso vepřové, uzené 3
Vepřová panenka se zelenými fazolkami
- vepřová panenka
- brambory
- zelené fazolky
- anglická slanina
- cibule, česnek
- máslo, olej
- sůl, pepř, rozmarýn
Panenku odblaníme, prošpikujeme česnekem, osolíme opepříme. Slaninu nakrájíme a orestujeme. Dáme stranou, do výpeku přidáme máslo, panenku a orestujeme. Dáme stranou a orestujeme cibuli, česnek a fazolky. Na pekáček vymazaný olejem nakrájíme plátky brambor, osolíme, přidáme fazolové lusky, cibuli a panenku, okořeníme a dáme do trouby zapéct, asi na půl hodiny.
Hnětené placky
- 3/4 kg mouky hladké
- 1 vejce
- 2dkg droždí a na kvásek dat malinko cukru
- 20dkg škvarků nakrájených na jemno anebo pomazánku
- asi 1 dcl oleje
- osolit, mléko dle hustoty
Vypracovat husté těsto, nechat chvilku odpočinout. Potom udělat menší placky asi půl cm tlusté, povrch posypat solí a dat péct na vymazaný plech.