Zmrzliny
Margot
- 1/2 Salka
- 2 PL citronové šťávy
- 200 ml jogurtu
- 2 PL práškového cukru
- 1 čokoláda Margot
- dolít 10% smetanou do 750 ml
Salko a citronovou šťávu vyšleháme, čokoládu nastrouháme a za stálého šlehání přidáme všechny ingredience. Dáme do zmrzlinovače a necháme asi 40 min mrazit.
Vanilková zmrzlina
- 1 smetana 33%
- 250 g tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- 2 PL práškového cukru
Smetanu vyšleháme to tuha, přidáme cukry, tvaroh a zakysanou smetanu a vše lehce prošleháme. Dáme do zmrzlinovače a za 30 min je výborná zmrzlina typu Míša.
Oplatky
- 5 žloutků
- 5 PL horké vody
- 100 g cukru
- 150 h polohrubé mouky
- 1/2 KL prášku do pečiva
- 5 bílků - sníh
- 1 PL rumu
Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně vmícháme do žloutků. na závěr přimícháme sníh z bílků a rum.
Oplatkovač rozpálíme, na prostředek plotýnky dáme 1 PL směsi a upečeme. Horké stočíme do kornoutu.